bestuur

de platte beurzen

Davy Clauwaert

voorzitter - acteur
Davy heeft sinds zijn kindertijd de toneelmicrobe te pakken. Als jonge kerel speelde hij reeds mee in zwaardere theaterstukken als ‘Oedipus’, ‘De Kaukasische Krijtkring’ en ‘Don Juan’. In 2002 speelde hij zijn eerste kleine rolletje bij De Platte Beurzen om nadien niet meer van het podium te verdwijnen. In 2013 besloten De Platte Beurzen om op eigen benen te staan en in alle vriendschap afscheid te nemen van het ouderlijke nest, de Heemkring Moortsele. Sindsdien nam Davy ook het voorzitterschap op zich.  Af en toe gaat onze voorzitter ook “vreemd” en speelt hij mee in gezelschappen als Theater Klokke en Theatercollectief SARAH.
contacteer Davy
De platte beurzen

Carine De Brackeleer​

secretaris - actrice
We spelen al gans ons leven toneel, maar op scène pas sedert 1980 (Rudy) en 1987 (Carine). We leerden elkaar kennen in 1980 na de voorstelling “Ik ben er en ik blijf er” in het oude zaaltje van de Heemkring te Moortsele. Sindsdien vormen wij een vaste tandem thuis en bij toneelgroep De Platte Beurzen.
contacteer Carine
De platte beurzen

Rudy Bracke

ondervoorzitter - acteur - logistiek
We spelen al gans ons leven toneel, maar op scène pas sedert 1980 (Rudy) en 1987 (Carine). We leerden elkaar kennen in 1980 na de voorstelling “Ik ben er en ik blijf er” in het oude zaaltje van de Heemkring te Moortsele. Sindsdien vormen wij een vaste tandem thuis en bij toneelgroep De Platte Beurzen. Vanaf maart 2013 maken wij deel uit van het bestuur. Carine heeft de functie van schatbewaarder en Rudy is senior staf-medewerker.Toneel is één van onze passies.We geloven dat het bijdraagt aan een cultureel en socialer leven.
contacteer Rudy
Marijke

Marijke De Blander

bestuurslid - actrice - logistiek
Ik heb de geboorte meegemaakt van dit gezelschap. Vanaf mijn prille jeugd tot nu heb ik bijna alle stukken meegespeeld op enkele na. Ik heb een hele evolutie meegemaakt in de loop der jaren. Ook kansen gekregen om via dit gezelschap andere vormen van theater maken te leren kennen. Toneel spelen is niet alleen de stress van het optreden maar ook de vriendschap, het groepsgevoel en heeft ook een ondersteunende rol in het verdere leven. Ik ben bij het bestuur vanaf 2013 en mijn functie is om de catering voor en achter de schermen in goede banen te leiden.
contacteer Marijke
De platte beurzen

Esther Bracke

bestuurslid - actrice - communicatie
Al van kindsbeen af speel ik toneel. Eerst zelfverzonnen stukjes met mijn zus en vrienden om een namiddag of avond onze ouders te entertainen en dan later ‘voor het echt’ bij Toneelgroep De Platte Beurzen. Ik vind het heerlijk om in de huid van iemand anders te kruipen en op de scène te staan. Toneel is voor mij zeker ook een uitlaatklep, even weg van de alledaagse beslommeringen. Ik hou ook van de sfeer rond toneel: het samen bouwen aan een voorstelling, de vriendschap en verbondenheid. Kortom, er als één ploeg staan en de wereld (of althans Oosterzele) een beetje leuker maken door theater ;)
contacteer Esther
Kris

Kris Bekaert

bestuurslid - sponsoring
Lerares Plastische opvoeding aan het OLV-college te Zottegem  Hou van uitdagingen vooral op creatief vlak. Ik hou van een stevige wandeling in de natuur gecombineerd met kunst-kijken, een tentoonstelling  en een mooi theaterstuk meepikken, fietsen, dansen, een mooie film kan ik ook enorm appreciëren, lekker eten maar evengoed zelf gerechten uitproberen en samen met mijn man uitstappen maken met onze boot en moto. Vanaf 1 mei ben ik met pensioen en dan wil ik nog meer van dit alles doen.
contacteer Kris
speciale vermeldingen

ere bestuursleden

De platte beurzen

Jan Debruyne

voormalig regisseur - acteur

De platte beurzen

Chris Genetello

voormalig secretaris

ere acteur

Marcel Delaruelle

voormalig acteur

decennia lang achter de schermen

Etienne De Block

voormalig acteur

De platte beurzen

Jean-Pierre Fack

techniek